Իտալական տորթ՝ Բարոցցի
Advertisement 1000 x 90

Իտալական տորթ՝ Բարոցցի

Բաղադրիչներ

  1. Դառը շոկոլադ – 250 գ
  2. Շաքարավազ – 150 գ
  3. Ձու – 4 հատ
  4. Նուշ – 50 գ
  5. Գետնանուշ – 50 գ
  6. Լուծվող սուրճ – 1 թ/գ
  7. Կոնյակ – 30 մլ

Պատրաստման եղանակը

  1. Նուշի վրա եռացրած ջուր լցնել, թողնել մեկ րոպե: Հետո տեղափոխել սառը ջրի մեջ և մաքրել կեղևը: 10-15 րոպե դնել 150 աստիճան տաքացրած ջեռոցը: Գետնանուշը նույնպես չորացնել ջեռոցում, մաքրել կեղևը: Նուշը և գետնանուշը աղալ բլենդերով:
  2. Շոկոլադը և կարագը հալեցնել, ավելացնել սուրճը, խառնել:
  3. Ձվի դեղնուցները հարել շաքարավազի կեսի հետ:
  4. Հարած դեղնուցներին ավելացնել շոկոլադը և ընկուզային փշրանքը: Ավելացնել նաև ալկոհոլը և խառնել:
  5. Սպիտակուցները հարել մնացած շաքարավազի հետ:
  6. Երեք անգամից սպիտակուցն ավելացնել շոկոլադե զանգվածին և զգուշությամբ խառնել:
  7. 20×22 կաղապարը պատել փայլաթիթեղով, լցնել խմորը և թխել 30-40 րոպե, 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
  8. Պատրաստի տորթի մակերեսը պետք է չորանա և ճաքճքի, իսկ մեջը պետք է խոնավ մնա: Տորթն ամբողջությամբ սառեցնելուց հետո փայլաթիթեղի ծայրերից բռնելով՝ հանել կաղապարից և թողնել հանգստանալու ամբողջ գիշեր: Մատուցել առանց զարդարելու:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը