Բաղադրիչներ
- Դառը շոկոլադ – 250 գ
- Շաքարավազ – 150 գ
- Ձու – 4 հատ
- Նուշ – 50 գ
- Գետնանուշ – 50 գ
- Լուծվող սուրճ – 1 թ/գ
- Կոնյակ – 30 մլ
Պատրաստման եղանակը
- Նուշի վրա եռացրած ջուր լցնել, թողնել մեկ րոպե: Հետո տեղափոխել սառը ջրի մեջ և մաքրել կեղևը: 10-15 րոպե դնել 150 աստիճան տաքացրած ջեռոցը: Գետնանուշը նույնպես չորացնել ջեռոցում, մաքրել կեղևը: Նուշը և գետնանուշը աղալ բլենդերով:
- Շոկոլադը և կարագը հալեցնել, ավելացնել սուրճը, խառնել:
- Ձվի դեղնուցները հարել շաքարավազի կեսի հետ:
- Հարած դեղնուցներին ավելացնել շոկոլադը և ընկուզային փշրանքը: Ավելացնել նաև ալկոհոլը և խառնել:
- Սպիտակուցները հարել մնացած շաքարավազի հետ:
- Երեք անգամից սպիտակուցն ավելացնել շոկոլադե զանգվածին և զգուշությամբ խառնել:
- 20×22 կաղապարը պատել փայլաթիթեղով, լցնել խմորը և թխել 30-40 րոպե, 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
- Պատրաստի տորթի մակերեսը պետք է չորանա և ճաքճքի, իսկ մեջը պետք է խոնավ մնա: Տորթն ամբողջությամբ սառեցնելուց հետո փայլաթիթեղի ծայրերից բռնելով՝ հանել կաղապարից և թողնել հանգստանալու ամբողջ գիշեր: Մատուցել առանց զարդարելու:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը