Խնձորով և եփովի կրեմով կարկանդակ
Advertisement 1000 x 90

Խնձորով և եփովի կրեմով կարկանդակ

Բաղադրիչներ խմորի համար

  1. Ալյուր – 250 գ
  2. Կարագ (սենյակային ջերմաստիճան) – 150 գ
  3. Նուշի ալյուր (կամ այլ ընկույզի ալյուր) – 30 գ
  4. Շաքարի փոշի – 100 գ
  5. Ձու – 1 հատ
  6. Աղ – 3 գ

Բաղադրիչներ եփովի կրեմի համար

  1. Կաթ – 200 մլ
  2. Շաքարավազ – 50 գ
  3. Ձու – 1 հատ
  4. Օսլա – 1 ճ/գ
  5. Ալյուր – 1 ճ/գ
  6. Կարագ – 50 գ
  7. Նուշի ալյուր (կամ այլ ընկույզի ալյուր) – 50 գ

Բաղադրիչներ ջնարակի համար

  1. Ծիրանի ջեմ կամ կոնֆիտյուր
  2. Խոշոր խնձոր – 5 հատ

Պատրաստման եղանակը

  1. Խմորը պատրաստելու համար հարիչով կամ բլենդերով հարել կարագը, շաքարավազը, ընկույզի ալյուրը և ձուն։ Այս շաքարավազասերուցքային խառնուրդի մեջ մի քանի փուլով ավելացնել մաղած ալյուրը։ Խմորին գնդակի ձև տալ, փաթաթել թաղանթով և դնել սառնարանում 15 րոպե:
  2. Եփովի կրեմը պատրաստելու համար փոքր կաթսայի կամ սոտեյնիկի մեջ լցնել ալյուրը, եգիպտացորենի օսլան, շաքարավազը և ձուն, հարել: Աստիճանաբար ավելացնել կաթը և խառնել։ Դնել միջին կրակի վրա և անընդհատ խառնել, մինչև կրեմը թանձրանա։ Վերցնել կրակից։ Տաք սերուցքի մեջ ավելացնել փափկած կարագը և հարել մինչև այն ամբողջությամբ լուծվի։ Կրեմը ծածկել թաղանթով։ Հովացնել սենյակային ջերմաստիճանում։
  3. Խնձորը բարակ շերտատել:
  4. Խմորը գրտնակել կլոր շերտով, գրտնակով տեղափոխել այն կաղապարի մեջ, ավելցուկը կտրել և պատառաքաղով ծակեր անել։
  5. Կրեմը լցնել խմորի հիմքի վրա և հարթեցնել։ Վերևում նրբորեն շարել խնձորի շերտերը:
  6. Խնձորների վրա հալեցրած կարագ քսել և շաքարավազ ցանել՝ կարամելացնելու համար: Կարկանդակը դնել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը և թխել, մինչև դարչնագունի։ Փոքր կաթսայի կամ սոտեյնիկի մեջ հալեցնել ծիրանի մուրաբան երկու ճաշի գդալ ջրի հետ, վրձնով տարածել կարկանդակի վրա և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը