Բուլղարական բանջարեղենային աղցան «Մանժո» (լուսանկարներ)
Advertisement 1000 x 90

Բուլղարական բանջարեղենային աղցան «Մանժո»

Բաղադրիչներ

  1. Լոլիկ – 3 կգ

  1. Սմբուկ – 2 կգ

  1. Բուլղարական պղպեղ – 2 կգ

  1. Սոխ – 1 կգ

  1. Գազար – 300 գ

  1. Սխտոր – 1 հատ

  1. Բուսայուղ – 200 գ
  2. Քացախ – 100 գ

  1. Աղ – 100 գ
  2. Շաքարավազ – 100 գ
  3. Սև աղացած պղպեղ – 0.5 թ/գ
  4. Կծու պղպեղ – 1/5 պատիճ

Պատրաստման եղանակը

  1. Բանջարեղենը լավ լվանալ:
  2. Լոլիկը աղալ մսաղացով:
  3. Սմբուկն օղակաձև կտրատել:
  4. Բուլղարական պղպեղը բարակ շերտատել:
  5. Սոխը շերտատել կիսաօղակաձև: Մսաղացով անցկացնել կծու պղպեղը, գազարը, սխտորը: Ամբողջ բանջարեղենը խառնել մեծ թասի մեջ:
  6. Ավելացնել շաքարավազ, աղ, քացախ, պղպեղ և բուսայուղ:
  7. Բանջարեղենը հասցնել եռման և ցածր կրակի վրա շոգեխաշել 40 րոպե:
  8. Աղցան Մանժոն լցնել ստերիլիզացված բանկաների մեջ և փակել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը