Զալցբուրգյան Նոկերլն, հարած սպիտակուց՝ շաքարավազով
Բաղադրիչներ
- Շաքարավազ – 100 գ
- Ձու – 5 հատ
- Ազնվամորի – 50 գ
- Ալյուր – 2 ճ/գ
- Օսլա – 1 ճ/գ
- Վանիլինի բուրավետիչ – 0.5 թ/գ
- Կիտրոնի կեղև
- Փխրեցուցիչ – 0.5 թ/գ
- Աղ – 1 պտղունց
- Շաքարի փոշի
Բաղադրիչներ օշարակի համար
- Ազնվամորի – 50 գ
- Սերուցք – 40 մլ
- Շաքարավազ – 10 գ
Պատրաստման եղանակը
- Առանձնացնել սպիտակուցը դեղնուցից: Հարկավոր է լինելու 5 ձվի սպիտակուց և 3 դեղնուց: Հարել սպիտակուցները 1 պտղունց աղի հետ, մինչև լավ պնդանալը, հետո ավելացնել շաքարավազը և շարունակել հարելը:
- Առանձին թասի մեջ դեղնուցներին ավելացնել կիտրոնի կեղևը և վանիլինի բուրավետիչը: Լավ խառնել, հետո դեղնուցն ավելացնել սպիտակուցին: Լցնել ալյուրը, օսլան, փխրեցուցիչը: Զգուշությամբ խառնել սիլիկոնե բահիկով:
- Թխելու համար նախատեսված կաղապարը յուղապատել, հետո զանգվածի հետ տեղավորել դրա մեջ: Վրան հավասար շարել ազնվամորին, իսկ զանգվածի երկրորդ կեսով 3 բարձունք ձևավորել (դրանք երեք սարերն են, որոնք շրջապատում են Զալցբուրգը):
- Թխել աղանդերը 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20 րոպե:
- Քանի դեռ աղանդերը թխվում է, պատրաստել ազնվամորու օշարակը: Դրա համար պետք է թասի մեջ տրորել ազնվամորին, սերուցքը հարել շաքարավազի հետ և խառնել տրորած ազնվամորու հետ:
- Պատրաստի աղանդերի վրա շաքարի փոշի շաղ տալ, մատուցել տաք վիճակում օշարակի հետ մասին:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը