Բաղադրիչներ
- Ձու – 8 հատ
- Շաքարավազ – 225 գ
- Թունդ սառը էսպրեսսո – 250 մլ
- Շոտլանդական վիսկի – 220 մլ
- Սերուցք – 220 մլ
- Հարած սերուցք – 120 մլ
- Աղացած մշկընկույզ
Պատրաստման եղանակը
- Ձվի դեղնուցները հարել, ավելացնել շաքարավազը, լավ խառնել:
- Ստացված զանգվածը զգուշությամբ տաքացնել շատ ցածր կրակի վրա՝ խառնելով փայտե գդալով:
- Մի քանի րոպե սառեցնել, ավելացնել սուրճը և վիսկին:
- Աստիճանաբար լցնել սերուցքը, լավ խառնել:
- Հարել ձվի սպիտակուցները և ավելացնել Eggnog-ն, խառնել:
- Պատրաստի կոկտեյլը լցնել բաժակների մեջ, զարդարել հարած սերուցքով և մշկընկույզով, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը