«Baileys» իռլանդական լիկյորը հատկապես սիրելի է կանանց կողմից և մեծ ժողովրդականություն է վայելում: Եվ պարտադիր չէ այն գնել խանութից: Կպահանջվի ընդամենը 20 րոպե լիկյորը տանը պատրաստելու համար:
Բաղադրիչներ
- Օղի – 200 մլ
- Խտացրած կաթ – 1 բանկա
- Վանիլային շաքար – 1 տոպրակ
- Լուծվող սուրճ – 2 ճ/գ
- Շոկոլադե կաթ – 200 մլ
- Սերուցք (20% յուղայնության) – 200 մլ
Պատրաստման եղանակը
- Բլենդերով հարել վանիլային շաքարավազը և խտացրած կաթը՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը:
- Ստացված զանգվածի մեջ ավելացնել լուծվող սուրճը, նորից հարել: Այնուհետև լցնել սերուցքը և շոկոլադե կաթը, հարել:
- Ավելացնել օղին և զգուշորեն խառնել:
- Baileys-ը պետք է մի քանի օր թողնել սառնարանում: Դրանից հետո խմիչքն ավելի փափուկ կլինի:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը