Բաղադրիչներ
- Կաղամբ – 1 կգ
- Լոլիկ – 1 կգ
- Վարունգ – 1 կգ
- Քաղցր պղպեղ – 1 կգ
- Գազար – 1 կգ
Պատրաստման եղանակը
- Բոլոր բաղադրիչները կտրատել, գազարն անցկացնել քերիչով և աղցանին ավելացնել՝
- Բուսայուղ – 200 գ
- Քացախ (9%) – 200 մլ
- Աղ – 8 թ/գ
- Շաքարավազ – 16 թ/գ
Աղցանը խառնել, դնել կրակին: Հասցնել եռման և եռացնել ուղիղ 2 րոպե: Անմիջապես լցնել բանկաների մեջ, փակել, շրջել և ծածկել շորով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը