Ավստրիական շտրուդել՝ պատրաստված մսով
Advertisement 1000 x 90

Ավստրիական շտրուդել՝ պատրաստված մսով

Բաղադրիչներ

Խմորի համար՝

  1. Ալյուր – 450 գ
  2. Ձու – 3 հատ
  3. Գոլ ջուր – 90 մլ
  4. Բուսայուղ – 2 թ/գ
  5. Քացախ – 1/3 թ/գ

Միջուկի համար՝

  1. Հնդկահավի կա հավի փափկամիս – 300 գ
  2. Եփած հնդկաձավար – 150 գ
  3. Պինդ պանիր – 150 գ
  4. Քաղցր բուլղարական պղպեղ – 2 հատ
  5. Սոխ – 1 հատ
  6. Թարմ կանաչի – 1 փունջ
  7. Թթվասեր – 2 ճ/գ
  8. Կետչուպ
  9. Սպիտակ քունջութ – 50 գ
  10. Ապխտած երշիկ – 100 գ
  11. Աղ, սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Սկզբում ձուն խառնել ալյուրի հետ և փշրանք ստանալ, հետո ավելացնել գոլ ջուրը և խմոր հունցել:
  2. Խմորի կենտրոնում փոս ձևավորել և հերթով ավելացնել նախ՝ քացախը, իսկ հետո՝ նաև բուսայուղը: Խմորը գնդել:
  3. Թողնելր, որ խմորը 30 րոպե հանգստանա՝ ծածկելով սրբիչով:
  4. Պատրաստել միջուկը: Մանր կտրատել և թասի մեջ խառնել պղպեղը, փափկամիսը, սոխը, կանաչին, ապխտած երշիկը: Հետո ավելացնել կետչուպը, թթվասերը, աղը, եփած հնդկաձավարը և սև պղպեղը: Խառնել: Ստացված միջուկը տապակել կարագով մոտ 10 րոպե, միջին կրակի վրա:
  5. Դրանից հետո խմորը ձեռքով ձգել և գրտնակել ալյուր շաղ տված սրբիչի վրա:
  6. Խմորին բուսայուղ քսել, միջուկը տեղադրել եզրին, վրան մանր քերած պանիր լցնել:
  7. 7. Սրբիչի օգնությամբ փաթաթել և ռուլետ ձևավորել:
  8. 8. Չսեղմել, եզրերի ավելորդ խմորը կտրել: Վրան քունջութ շաղ տալ և թխել 30 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը