Բաղադրիչներ
12 բուլկիների համար
- Տաք կաթ – 350 մլ
- Կարագ – 80 գ
- Ձու – 2 հատ
- Չոր դրոժ – 7 գ
- Մարցիպան – 50 գ
- Չամիչ, սև սալորի չիր, ծիրանը չիր – 100 գ
- Ալյուր – 2 բաժակ
- Շաքարավազ – 2 ճ/գ
- Աղ – 1 պտղունց
- Աղացած դարչին, մշկընկույզ, կոճապղպեղ, մեխակ – 1/4-ական թ/գ
Զարդարելու համար
- Ալյուր – 75 գ
- Ջուր – 6 ճ/գ
Օշարակի համար
- Կաթ – 8 ճ/գ
- Շաքարավազ – 4 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Պատրաստել խմորը: Ալյուրը խառնել փափուկ կարագի հետ, ձեռքով տրորել: Ավելացնել դրոժը, համեմունքները, շաքարավազը, աղը և խառնել: Ձվերը հարել կաթի հետ: Խառնուրդը լցնել թասի մեջ, ալյուրի և դրոժի հետ խառնել և խմոր հունցել: Խմորը ծածկել և 1 ժամ դնել տաք տեղում:
- Չրերը լվանալ, ծիրանը և սև սալորը կտրատել:
- Մարցիպանը կտրատել, թավալել ալյուրի մեջ և խառնել չրերի հետ:
- Խմորը բաժանել 12 մասերի և մի փոքր գրտնակել: Յուրաքանչյուրի վրա տեղադրել մեկ չափաբաժին միջուկ և կլոր բուլկիներ ձևավորել:
- Տապակը պատել պերգամենտով, վրան կարագ քսել: Բուլկիները շարել տապակին:
- Բուլկիները ծածկել սրբիչով և թողնել 30 րոպե:
- Դանակի բութ մասով բուլկիների վրա խաչաձև կտրվածք անել:
- Ալյուրը խառնել ջրի հետ: Ստացված խմորով լցնել խաչաձև կտրվածքները:
- Թխել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 25 րոպե:
- Թխելուց հետո բուլկիները սառեցնել և վրան կաթնային օշարակ քսել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը