Բաղադրիչներ
- Հավի ֆարշ – 250-300 գ
- Հալած պանիր – 150 գ
3.Կարտոֆիլ – 250 գ
- Սոխ – 70 գ
- Սխտոր – 1 պճեղ
- Տոմատի սոուս – 2-3 ճ/գ
- Բուսայուղ – 2 ճ/գ
- Աղ, սև պղպեղ
- Թարմ սամիթ
- Ջուր – 1 լ
Պատրաստման եղանակը
- Սոխը և սխտորը խորանարդաձև մանր կտրատել:
- Կարտոֆիլը նույնպես խորանարդաձև կտրատել:
- Կաթսայի մեջ բուսայուղ տաքացնել, սոխն ու սխտորը տապակել, մոտ 3-4 րոպե:
- Ավելացնել հավի ֆարշը:
- Տապակել ֆարշը և սոխը 5-7 րոպե:
- Ավելացնել տոմատի սոուսը:
- Հետո ավելացնել կարտոֆիլը, ջուր լցնել, հասցնել եռման և եփել 15-20 րոպե:
- Ավելացնել հալած պանիրը, աղ և սև պղպեղ ցանել, խառնել:
- Եփել ապուրը ևս 5-7 րոպե:
- Պատրաստի ապուրը լցնել ափսեների մեջ, զարդարել սամիթով, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը