Ապուր՝ պատրաստված հավի աղացած մսով և հալած պանրով
Advertisement 1000 x 90

Ապուր՝ պատրաստված հավի աղացած մսով և հալած պանրով

Բաղադրիչներ

  1. Հավի ֆարշ – 250-300 գ
  2. Հալած պանիր – 150 գ

3.Կարտոֆիլ – 250 գ

  1. Սոխ – 70 գ
  2. Սխտոր – 1 պճեղ
  3. Տոմատի սոուս – 2-3 ճ/գ
  4. Բուսայուղ – 2 ճ/գ
  5. Աղ, սև պղպեղ
  6. Թարմ սամիթ
  7. Ջուր – 1 լ

Պատրաստման եղանակը

  1. Սոխը և սխտորը խորանարդաձև մանր կտրատել:
  2. Կարտոֆիլը նույնպես խորանարդաձև կտրատել:
  3. Կաթսայի մեջ բուսայուղ տաքացնել, սոխն ու սխտորը տապակել, մոտ 3-4 րոպե:
  4. Ավելացնել հավի ֆարշը:
  5. Տապակել ֆարշը և սոխը 5-7 րոպե:
  6. Ավելացնել տոմատի սոուսը:
  7. Հետո ավելացնել կարտոֆիլը, ջուր լցնել, հասցնել եռման և եփել 15-20 րոպե:
  8. Ավելացնել հալած պանիրը, աղ և սև պղպեղ ցանել, խառնել:
  9. Եփել ապուրը ևս 5-7 րոպե:
  10. Պատրաստի ապուրը լցնել ափսեների մեջ, զարդարել սամիթով, մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը