Բաղադրիչներ
- Հավի փափկամիս – 500 գ
- Փափուկ պանիր – 200 գ
- Կարտոֆիլ – 400 գ
- Սոխ – 150 գ
- Գազար – 150 գ
- Կարագ՝ ըստ ցանկության
- Աղ, սև պղպեղ
- Կանաչի
- Դափնու տերև – 3 հատ
- Չորահաց
- Հատիկ սև պղպեղ – 2 հատ
Պատրաստման եղանակը
- 3 լիտրանոց կաթսայի մեջ դնել միսը և վրան ջուր լցնել: Հենց սկսի եռալ՝ ավելացնել 1 թ/գ աղ, 2 հատիկ պղպեղ, 2-3 հատ դափնու տերև: Եփել՝ եռալու պահից սկսած 20 րոպե, միսը հանել:
- Կարտոֆիլը մաքրել և խորանարդաձև կտրատել: Գազարը քերել: Միսը կտրատել: Պանիրը խորանարդաձև կտրատել:
- Եռացող արգանակին ավելացնել կարտոֆիլը և եփել 5-7 րոպե:
- Այդ ընթացքում սոխը տապակել: Հալեցնել կարագը, սկզբում լցնել սոխը, հետո՝ գազարը: Մի փոքր աղ և պղպեղ ցանել: Պատրաստի սոխն ավելացնել ապուրին և եփել ևս 5-7 րոպե:
- Այնուհետև ավելացնել միսը: Եփել 3-4 րոպե, ավելացնել պանիրը, լավ խառնել և անջատել կրակը:
- Մատուցելուց առաջ զարդարել կանաչիով և չորահացով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը