Ֆրանսիական ապուր՝ հավով և պանրով
Advertisement 1000 x 90

Ֆրանսիական ապուր՝ հավով և պանրով

Բաղադրիչներ

  1. Հավի փափկամիս – 500 գ
  2. Փափուկ պանիր – 200 գ
  3. Կարտոֆիլ – 400 գ
  4. Սոխ – 150 գ
  5. Գազար – 150 գ
  6. Կարագ՝ ըստ ցանկության
  7. Աղ, սև պղպեղ
  8. Կանաչի
  9. Դափնու տերև – 3 հատ
  10. Չորահաց
  11. Հատիկ սև պղպեղ – 2 հատ

Պատրաստման եղանակը

  1. 3 լիտրանոց կաթսայի մեջ դնել միսը և վրան ջուր լցնել: Հենց սկսի եռալ՝ ավելացնել 1 թ/գ աղ, 2 հատիկ պղպեղ, 2-3 հատ դափնու տերև: Եփել՝ եռալու պահից սկսած 20 րոպե, միսը հանել:
  2. Կարտոֆիլը մաքրել և խորանարդաձև կտրատել: Գազարը քերել: Միսը կտրատել: Պանիրը խորանարդաձև կտրատել:
  3. Եռացող արգանակին ավելացնել կարտոֆիլը և եփել 5-7 րոպե:
  4. Այդ ընթացքում սոխը տապակել: Հալեցնել կարագը, սկզբում լցնել սոխը, հետո՝ գազարը: Մի փոքր աղ և պղպեղ ցանել: Պատրաստի սոխն ավելացնել ապուրին և եփել ևս 5-7 րոպե:
  5. Այնուհետև ավելացնել միսը: Եփել 3-4 րոպե, ավելացնել պանիրը, լավ խառնել և անջատել կրակը:
  6. Մատուցելուց առաջ զարդարել կանաչիով և չորահացով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը