Աջարական խաչապուրի
Advertisement 1000 x 90

Աջարական խաչապուրի

Բաղադրիչներ

Խմորի համար՝

  1. Ցորենի ալյուր – 1 կգ
  2. Սառը ջուր – 600 մլ
  3. Չոր խմորիչ – 5 գ
  4. Աղ – 20 գ
  5. Շաքարավազ – 20 գ

Միջուկի համար՝

  1. Իմերական պանիր -250 գ
  2. Սուլուգունի – 250 գ
  3. Ձու – 2 հատ
  4. Թթվասեր – 1 ճ/գ
  5. Կարագ – 15 գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Խմորը պատրաստելու համար խառնել բոլոր բաղադրիչները։ Այնուհետև ձևավորել 300 գրամանոց գնդիկներ և թողնել, որ խմորը բարձրանա (մոտ 30 րոպե):
  2. Պատրաստի խմորից նավակ ձևավորել՝ հատակը զգուշորեն հունցելով։
  3. Կենտրոնում լցնել 300 գ պանրի միջուկ և նավակը դնել նախապես տաքացված ջեռոցը, թխել 15 րոպե։
  4. Պատրաստի խաչապուրու կենտրոնում լցնել հում ձու և մի քիչ կարագ դնել։

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը