Բաղադրիչներ
- Շաքարավազ – 70 գ
- Ալյուր – 70 գ
- Փխրեցուցիչ – 5 գ
- Դարչին – ըստ ցանկության
- Գազար – 100 գ
- Նարինջ – 1 հատ
- Ձու – 1 հատ
- Ձիթայուղ – 70 մլ
- Շաքարի փոշի – 40 գ
Պատրաստման եղանակը
- Հարիչի թասի մեջ լցնել ձիթայուղը, շաքարավազը, դարչինը, հարել երկու րոպե: Ավելացնել ձուն, նորից հարել:
- Նարնջի կեղևը քերել, դնել մի կողմ, իսկ հյութն ավելացնել զանգվածին:
- Ալյուրին խառնել փխրեցուցիչը, մաղել, լցնել զանգվածի վրա, նորից խառնել: Խմորին խառնել քերած գազարը:
- Կաղապարին կարագ քսել, խմորը լցնել մեջը և թխել 40-45 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
- Շաքարի փոշին խառնել 20 մլ ջրի և նարնջի քերած կեղևի հետ, և դրանով պատել պատրաստի թխվածքը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը