Նարնջով և գազարով թխվածք
Advertisement 1000 x 90

Նարնջով և գազարով թխվածք

Բաղադրիչներ

  1. Շաքարավազ – 70 գ
  2. Ալյուր – 70 գ
  3. Փխրեցուցիչ – 5 գ
  4. Դարչին – ըստ ցանկության
  5. Գազար – 100 գ
  6. Նարինջ – 1 հատ
  7. Ձու – 1 հատ
  8. Ձիթայուղ – 70 մլ
  9. Շաքարի փոշի – 40 գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Հարիչի թասի մեջ լցնել ձիթայուղը, շաքարավազը, դարչինը, հարել երկու րոպե: Ավելացնել ձուն, նորից հարել:
  2. Նարնջի կեղևը քերել, դնել մի կողմ, իսկ հյութն ավելացնել զանգվածին:
  3. Ալյուրին խառնել փխրեցուցիչը, մաղել, լցնել զանգվածի վրա, նորից խառնել: Խմորին խառնել քերած գազարը:
  4. Կաղապարին կարագ քսել, խմորը լցնել մեջը և թխել 40-45 րոպե, 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
  5. Շաքարի փոշին խառնել 20 մլ ջրի և նարնջի քերած կեղևի հետ, և դրանով պատել պատրաստի թխվածքը:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը