Բաղադրիչներ
- Ալյուր – 250 գ
- Կաթ – 650 մլ
- Ձու – 2 հատ
- Սոդա – մեկ պտղունց
- Աղ
- Շաքարավազ
- Արևածաղկի ձեթ – 1 ճ/գ
- Կարագ – 1 ճ/գ
Միջուկի համար
- Դարչին – 1 թ/գ
- Շաքարավազ – 1 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Խորը թասի մեջ խառնել կաթի 1/3-ը, ձուն, շաքարավազը և աղը: Միասեռ զանգված ստանալուց հետո ավելացնել ալյուրը:
- Լցնելով մնացած կաթը՝ խմոր հունցել: Վերջում ավելացնել սոդան և մանրակրկիտ խառնել։
- Արևածաղկի ձեթը լցնել տապակի մեջ, մի փոքր տաքանալուց հետո պատրաստել բլիթները:
- Միջուկը պատրաստելու համար խառնել շաքարավազը և դարչինը: Ստացված նրբաբլիթների վրա շաղ տալ միջուկը և փաթաթել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը