Դարչինով նրբաբլիթներ (լուսանկարներ)
Advertisement 1000 x 90

Դարչինով նրբաբլիթներ

Բաղադրիչներ

  1. Ալյուր – 250 գ
  2. Կաթ – 650 մլ
  3. Ձու – 2 հատ
  4. Սոդա – մեկ պտղունց
  5. Աղ
  6. Շաքարավազ
  7. Արևածաղկի ձեթ – 1 ճ/գ
  8. Կարագ – 1 ճ/գ

Միջուկի համար

  1. Դարչին – 1 թ/գ
  2. Շաքարավազ – 1 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Խորը թասի մեջ խառնել կաթի 1/3-ը, ձուն, շաքարավազը և աղը: Միասեռ զանգված ստանալուց հետո ավելացնել ալյուրը:
  2. Լցնելով մնացած կաթը՝ խմոր հունցել: Վերջում ավելացնել սոդան և մանրակրկիտ խառնել։
  3. Արևածաղկի ձեթը լցնել տապակի մեջ, մի փոքր տաքանալուց հետո պատրաստել բլիթները:
  4. Միջուկը պատրաստելու համար խառնել շաքարավազը և դարչինը: Ստացված նրբաբլիթների վրա շաղ տալ միջուկը և փաթաթել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը