Ի՞նչ պատրաստել ռիկոտայից. համեղ պեննե
Advertisement 1000 x 90

Ի՞նչ պատրաստել ռիկոտայից. համեղ պեննե

Դանիլովսկու շուկայի զարգացման տնօրեն Օլգա Կուկոբայի բաղադրատոմսը:

Բաղադրիչներ

  1. Պաստա (պեննե կամ ֆուսիլի) – 2 չափաբաժին
  2. Ռիկոտա – 1 բաժակ
  3. Ձիթապտղի յուղ
  4. Պարմեզան – 200 գ
  5. Կիտրոն – 1-2 հատ
  6. Աղ, կարմիր և սև պղպեղներ
  7. Թարմ ռեհան

Պատրաստման եղանակը

  1. Պարմեզանը և կիտրոնի կեղևը մանր քերիչով քերել։
  2. Պարմեզանը, ռիկոտան, ձիթապտղի յուղը, կիտրոնի կեղևը և հյութը խառնել:
  3. Պաստան եփել al dente աստիճանի, ջուրը չթափել:
  4. Պատրաստի սոուսը լցնել պաստայի վրա, խառնել: Ավելացնել մեկ բաժակ պաստայի ջուր:
  5. Ըստ ցանկության՝ համեմել աղով և պղպեղներով: Վրան քերած պարմեզան շաղ տալ, զարդարել թարմ ռեհանի տերևով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը