Բաղադրիչներ
- Ջուր – 250 մլ
- Ալյուր (բաժակը՝ 500 մլ) – 1.5 բաժակ
- Չոր խմորիչ – 1 թ/գ
- Շաքարավազ – 2 ճ/գ
- Աղ – 1 լ/գ
- Ձիթապտղի յուղ – 2 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
- Տաք ջրի մեջ լուծել շաքարավազը և խմորիչը, թողնել 10-15 րոպե:
- Ալյուրը և աղը խառնել:
- Լցնել թթխմորը և ավելացնել ձիթայուղը:
- Փափուկ խմոր հունցել:
- Թողնել խմորը հանգստանա մոտ 30 րոպե:
- Պատրաստի խմորը բաժանել 3 մասի:
- Նրբորեն գրտնակել, պատել ձիթայուղով, ավելացնել միջուկը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը