Բեյքվել տարտ. անգլիական ավանդական աղանդեր
Advertisement 1000 x 90

Բեյքվել տարտ. անգլիական ավանդական աղանդեր

Բաղադրիչներ փխրուն խմորի համար՝

  1. Սառը կարագ – 100 գ
  2. Ալյուր – 200 գ
  3. Շաքարի փոշի – 40 գ
  4. Ձվի դեղնուց – 2 հատ
  5. Աղ – 1 պտղունց

Կրեմի համար՝

  1. Կարագ – 125 գ
  2. Շաքարավազ – 125 գ
  3. Մանրացրած նուշ – 125 գ
  4. Ձու – 3 հատ
  5. Վանիլին – 1 տուփ
  6. Նուշի էսենցիա
  7. Ելակի մուրաբա
  8. Նուշի թերթիկներ

Պատրաստման եղանակը

  1. Պատրաստել տարտի հիմքը: Խմորի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները խառնել և գունդ ձևավորել:
  2. Գունդը փաթաթել սննդային թաղանթով և մեկ ժամ պահել սառնարանում:
  3. Դրանից հետո ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Խմորի գունդը գրտնակել, վերածել բարակ շերտի:
  4. Խմորի շերտը տեղադրել 28 սմ կաղապարի մեջ, պատառաքաղով ծակծկել, ծածկել փայլաթիթեղով, վրան լոբի լցնել և թխել 15 րոպե:
  5. Այդ ընթացքում պատրաստել կրեմը: Կարագը հալեցնել գոլորշու վրա, ինչից հետո լցնել թասի մեջ, ավելացնել շաքարավազը, խառնել:
  6. Ավելացնել մանրացված նուշը:
  7. Մեկական ձու ավելացնել, վերջում ավելացնել վանիլինը և նուշի էսենցիան:
  8. Պատրաստի փխրուն խմորի մեջ ելակի մուրաբա լցնել և հարթեցնել:
  9. Վրան զգուշությամբ լցնել կրեմը:
  10. Զարդարել նուշի թերթիկներով և նորից դնել ջեռոցը 20 րոպեով:
  11. Պատրաստի տարտը սառեցնել, կտրատել և մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը