Գազարով փխրուն թխվածքաբլիթներ
Advertisement 1000 x 90

Գազարով փխրուն թխվածքաբլիթներ

Բաղադրիչներ

  1. Գազար – 250 գ
  2. Կարագ – 100 գ
  3. Ալյուր – 350-400 գ
  4. Շաքարավազ – 150 գ
  5. Փխրեցուցիչ – 2 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Գազարը մաքրել, քերել ամենամանր քերիչով:
  2. Խորը թասի մեջ լցնել շաքարավազը, ավելացնել փափուկ կարագը:
  3. Գդալի օգնությամբ տրորել կարագը և շաքարավազը:
  4. Ավելացնել գազարը, լավ խառնել:
  5. Ալյուրը խառնել փխրեցուցչի հետ և ավելացնել գազարային զանգվածին:
  6. Արագ խմոր հունցել և գունդ ձևավորել:
  7. Ստացված խմորից ընկույզի չափի գնդիկներ ձևավորել: Թխման համար նախատեսված տապակը պատել յուղաթղթով, գնդիկները շարել վրան: Թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 20-25 րոպե: Սառեցնել, մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը