Արգենտինական դասական սոուս «Չիմիչուրրի»
Advertisement 1000 x 90

Արգենտինական դասական սոուս «Չիմիչուրրի»

Բաղադրիչներ

  1. Մաղադանոս – 30 գ
  2. Սոխ – 20 գ
  3. Սխտոր – 2 պճեղ
  4. Դիժոնյան մանանեխ – 2 թ/գ
  5. Խնձորի քացախ – 2 ճ/գ
  6. Շագանակագույն շաքարավազ – 1.5 թ/գ
  7. Ձիթայուղ – 50 մլ
  8. Աղ, սև պղպեղ
  9. Չիլի պղպեղ – (թարմ)

Պատրաստման եղանակը

  1. Թասի մեջ խառնել շաքարավազը և քացախը:
  2. Կանաչին, սոխը և սխտորը մանր կտրատել:
  3. Սոխն ու սխտորն ավելացնել շաքարավազային զանգվածին:
  4. Չիլին մաքրել սերմերից և մանրացնել:
  5. Ստացված զանգվածին ավելացնել չիլի պղպեղը և մանանեխը, կանաչին, համեմել աղով և պղպեղով: Լցնել ձիթայուղը: Լավ խառնել: Սոուսը պատրաստ է:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը