Բաղադրիչներ
- Մաղադանոս – 30 գ
- Սոխ – 20 գ
- Սխտոր – 2 պճեղ
- Դիժոնյան մանանեխ – 2 թ/գ
- Խնձորի քացախ – 2 ճ/գ
- Շագանակագույն շաքարավազ – 1.5 թ/գ
- Ձիթայուղ – 50 մլ
- Աղ, սև պղպեղ
- Չիլի պղպեղ – (թարմ)
Պատրաստման եղանակը
- Թասի մեջ խառնել շաքարավազը և քացախը:
- Կանաչին, սոխը և սխտորը մանր կտրատել:
- Սոխն ու սխտորն ավելացնել շաքարավազային զանգվածին:
- Չիլին մաքրել սերմերից և մանրացնել:
- Ստացված զանգվածին ավելացնել չիլի պղպեղը և մանանեխը, կանաչին, համեմել աղով և պղպեղով: Լցնել ձիթայուղը: Լավ խառնել: Սոուսը պատրաստ է:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը