Բաղադրիչներ
- Ալյուր – 250 գ
- Կարագ – 90 գ
- Ձու – 2 հատ
- Շաքարավազ – 3/4 բաժակ
- Կաթ – 2 ճ/գ
- Փխրեցուցիչ – 1.5 թ/գ
- Դարչին – 1 թ/գ
- Աղ – 1/4 թ/գ
- Ելակ
Պատրաստման եղանակը
- Ջեռոցը տաքացնել մինչև 180 աստիճան: Թխելու համար նախատեսված 24 սմ կաղապարը յուղապատել: Թասի մեջ խառնել ալյուրը, աղի, փխրեցուցչի և դարչինի հետ: Մեկ այլ թասի մեջ լավ հարել կարագը և շաքարավազը: Ավելացնել ձուն, կաթը, խառնել:
- Ավելացնել ալյուրը և զգուշությամբ խառնել: Խմորը հավասարաչափ լցնել կաղապարի մեջ: Ելակները կիսել, շարել խմորի վրա, մի փոքր սեղմել: Իտալական ելակով տորթը թխել 30 րոպե, 180 աստիճան ջեռոցում:
- Պատրաստի տորթը սառեցնել, վրան շաքարի փոշի շաղ տալ, մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը