- Մատուցվում է՝ նմիջապես
- Նախն. ժամանակ՝ 60 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ՝ 40 րոպե
Բաղադրիչներ
- հավի թևիկ – 1 կգ
- լոլիկ – 300 գր
- սխտոր – 2-3 պճեղ
- սոուս տաբասկո – 1/2 թ/գդ
- ձիթայուղ – 2 ճ/գդ
- օրեգանո – 1/5 թ/գդ
- հազրեվարդ (розмарин) – 1/5 թ/գդ
- պապրիկա – 1/5 թ/գդ
- աղ – ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև – ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
Թևիկներից բացի բոլոր բաղադրիչները լցնում ենք բլենդերի մեջ ու հարում:
Ստացված լոլիկով մարինադը լցնում ենք թևիկների վրա, կափարիչով ծածկում ու թողնում առնվազն կես ժամ, որ թևիկները մարինացվեն:
Մարինացված թևիկները շարում ենք տապակի մեջ և 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում եփում մոտ 40 րոպե (թևիկների վրա պետք է խրթխրթան շերտ գոյանա):