- Մատուցվում է` 1-2 ժամ անց
- Նախն. ժամանակ` 35 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ` 40 րոպե
Բաղադրիչներ
սեխ – 1 հատ
խաղող կանաչ – 250 գր
բալ – 250 մլ
ժելատին – 18 գր
ջուր – 120 մլ (եռացրած)
շաքարավազ – 60 գր
Պատրաստման եղանակ
Վերցնում ենք միջին չափի սեխ, վերևամասը կտրում և գդալով սերմերը մաքրում ենք:
Ճաշի գդալով սեխի պտղամսի մի մասը հանում ենք:
Խաղողի հատիկներն առանձնացնում ենք, լվանում և կորիզահան անում: Խաղողը լցնում ենք սեխի մեջ:
Ժելատինը նախապես 30-40 րոպեով թրջում ենք եռացրած սառը ջրում:
Ժելատինի վրա ենք լցնում շաքարավազը և կրակի վրա տաքացնում մինչև վերջինս լուծվի (չենք եռացնում): Բալը լվանում ենք, հյութաքամիչով հյութը քամում, ավելացնում ենք շաքարավազի հետ խառնած ժելատինը և քամում:
Բալի ժելեն լցնում ենք սեխի վրա և գիշերը սառնարանում թողնում: Այնուհետև սառնարանից հանում ենք և եռանկյունաձև կտրատում: