- Մատուցվում է` անմիջապես
- Նախն. ժամանակ՝ 20 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ՝ 40-50 րոպե
Բաղադրիչներ
սմբուկ – 2 հատ
լոլիկ – 2 հատ
գազար – 1 հատ
պանիր – 150 գր (Բրինզա)
սխտոր – 2 պճեղ
բուսայուղ – ըստ ճաշակի
աղ – ըստ ճաշակի
թթվասեր – 1-2 ճ/գդ
կանաչի – ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
Սմբուկը լվանում ենք, վրան ամբողջ երկայնքով կտրվածքներ անում (օղակների առավելագույն հաստությունը պետք է լինի 1 սմ): Կտրվածքների արանքներում աղ ենք ցանում և թողնում 10-15 րոպե: Հետո լվանում ենք ու 20 րոպե թողնում սառը ջրում, որպեսզի դառնությունն անցնի:
Այդ ընթացքում լոլիկն ու գազարը օղակաձև կտրատում ենք (գազարն ավելի բարակ ենք կտրատում):
Սմբուկի յուրաքանչյուր կտրվածքի մեջ անպայման բուսայուղ ենք քսում (որպեսզի խորովելիս շատ չչորանա) և հերթով շարում լոլիկն ու գազարը:
Հետո խառնում ենք պանիրը, ճզմած սխտորն ու թթվասերը, լցնում կտրվածքների արանքներն ու քսում սմբուկների վրա: Ձևամանին յուղաթուղթ ենք փռում և բուսակայուղ քսում: Վրան շարում ենք լցոնած սմբուկները և կողքերից չոփիկներով հենում ենք, որպեսզի չշրջվեն:
Թխում ենք 40-50 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում: Վերջին 5-7 րոպեում կարելի է միացնել գրիլի ռեժիմը, որպեսզի վրան վարդագույն կեղև ձևավորվի: Պատրաստի Ռատատույը ջեռոցից հանում ենք և վրան կանաչի ցանում: