- Մատուցվում է՝ անմիջապես
- Նախն. ժամանակ՝ 25-30 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ՝ 20 րոպե
Նրբաբլիթի համար՝
ձու – 2 հատ
օսլա (крахмал) – 2 ճ/գդ
ալյուր – 2 ճ/գդ
կաթ – 240 մլ
աղ – 1 պտղունց
ձիթայուղ – 1 ճ/գդ
Լցոնի համար՝
կաթնաշոռ – 300 գր
տաքդեղ կարմիր – 1 հատ (թարմ կամ խորոված)
մաղադանոս – մի քանի ճյուղ
աղ – ըստ ճաշակի
պղպեղ սև
Ինչպես նաև՝
սոուս լոլիկի – 300 մլ
պանիր – 3 ճ/գդ
Նրբաբլիթների համար: Ձուն, ալյուրն ու օսլան խառնում ենք և ավելացնում աղը: Հետո խառնելով քիչ-քիչ ավելացնում ենք կաթն այնպես, որ գնդիկներ չլինեն:
Տապակին ձիթայուղ ենք քսում և բարակ նրբաբլիթներ տապակում:
Պատրաստում ենք լցոնը: Կաթնաշոռը խառնում ենք կտրատած տաքդեղի ու մաղադանոսի հետ և աղ ու պղպեղ ցանում: Նրբաբլիթի եզրին լցոն ենք դնում և խողովակի նման փաթաթում:
Թխվածքի ձևամանի կամ տապակի հատակին լոլիկի սոուս ենք լցնում, շարում նրբաբլիթները և վրայից նույնպես լոլիկի սոուս լցնում:
Ավելացնում ենք քերած պանիրը:
Ջեռոցը 180 աստիճան տաքացնում ենք և թխում մոտ 10 րոպե: