Բաղադրիչները
հավ ամբողջական – 700 գր
բրինձ – 600 գր (Արբորիո)
միդիա – 500 գր
կաղամար – 400 գր
ծովախեցգետին – 300 գր
սոխ – 1 գլուխ
տաքդեղ – 2 հատ
լոլիկ – 2 հատ
սխտոր – 4 պճեղ
ոլոռ – 350 գր
արգանակ հավի մսի – 700 գր
քրքում – 1 թ/գդ
ջուր – 50 մլ
ձիթայուղ – ըստ ճաշակի
աղ – ըստ ճաշակի
պղպեղ սև – ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Բոլոր բաղադրիչները եփել ու լցնել առանձին ամանների մեջ։ Քրքումի վրա եռացրած ջուր լցնել։
Գրիլը միացնել, և վերևամասում մեծ թավա դնել։ Թավան տաքանալուց անմիջապես հետո ավելացնել սոխը, սխտորը և տապակել մինչև փափկեն։ Ավելացնել կտրատած հավի միսը և բոլոր կողմերից կարմրացնել։
Ավելացնել քաղցր տաքդեղն ու լոլիկները։ Այդ ամենը 2-3 րոպե տապակել։ Ավելացնել լվացած բրինձը և տապակել մինչև այն թափանցիկ դառնա։ Լցնել արգանակն ու հասցնել եռման աստիճանի։
Թավայի պարունակությունը խառնել, ավելացնել ծովամթերքները, ոլոռը և մնացած արգանակն ու քրքումը (ջրի հետ միասին, որում քրքումը թրջել ենք)։ Աղ ու սև պղպեղ ավելացնել և լավ խառնել։ Շատ խառնել չի կարելի։
Սպասել այնքան, մինչև ջուրը գոլորշիանա։ Այնուհետև կրակի վրայից վերցնել, մոտ 10 րոպե հանգիստ թողնել և մատուցել։
Բարի ախորժակ։