Շոկոլադե տորթ՝ առանց ալյուրի, շաքարավազի և մեղրի
Advertisement 1000 x 90

Շոկոլադե տորթ՝ առանց ալյուրի, շաքարավազի և մեղրի

Բաղադրիչներ

Շերտերի համար

  1. Պուդինգ «Dr Oetker» – 4 ճ/գ
  2. Ձու – 6 հատ
  3. Փխրեցուցիչ – 4 թ/գ
  4. Աղ – 1 պտղունց
  5. Շաքարի փոխարինիչ

Կրեմի համար

  1. Փափուկ անյուղ կաթնաշոռ – 400-500 գ
  2. Անյուղ կաթ կամ յոգուրտ – 50 մլ
  3. Վանիլին – 1 պտղունց
  4. Շաքարի փոխարինիչ

Ջնարակի համար

  1. Ձվի դեղնուց – 2 հատ
  2. Կակաո – 1 թ/գ
  3. Չոր անյուղ կաթ – 1 ճ/գ
  4. Փափուկ կաթնաշոռ – 1 ճ/գ
  5. Շաքարի փոխարինիչ

Պատրաստման եղանակը

Ձվի դեղնուցներն առանձնացնել սպիտակուցներից և լավ խառնել մնացած բաղադրիչների հետ: Սպիտակուցներն առանձին լավ հարել մի պտղունց աղի հետ՝ մինչև պինդ զանգված ստանալը:

Սպիտակուցները զգուշությամբ ավելացնել հիմնական զանգվածին: Լցնել կաղապարի մեջ և ուղարկել 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը 30 րոպե: Սառեցրած խմորը կիսել:

Հարել կրեմի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները, քսել շերտի վրա և վրան դնել հաջորդ շերտը:

Խառել ջնարակի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները, քսել տորթին: Տորթը դնել սառնարանի մեջ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը