Բաղադրությունը
Խմոր
1 տուփ կաթնաշոռ (200գ)
1 տուփ կարագ, կամ մարգարին (250գ)
1 ձու
շաքարավազ 1 ճ.գ
1թ.գ մարած սոդա
2 բաժակ ալյուր
ձիթապտուղ
Պատրաստման եղանակները
Ձուն հարել շաքարավազով, ավելացնելով նախորոգ թուլացրած կարագը, կամ մարգարինը, հետո կաթնաշոռը և մարած սոդան:
Թողնել 5 րոպե:
Հետո կամաց-կամաց ավելացնել ալյուրը:
Բացել խմորը շրջանաձև 0.5 սմ հաստությաբ, փոքր շրջանակներով:
1 սոխը կտրատել և մարինացնել քացախի մեջ, մոտ 30 րոպե:
Խառնել 3Ճ.գ տոմատի մածուկ, կամ կետչուպ , 2 ճ.գ մայոնեզ:
150գ ապխտած երշիկը կտրատել երկարությամբ կամ խորանարդիկներով:
Թարմ լոլիկը կեղվել, կտրատել շրջանակներով և մանրացնել խաշած ձվերը:
Անցկացնել պանիրը քերիչով:
Ձիթապտուղը շրջանաձև կտրատել:
խմորի վրա քսել մայոնեզով և տոմատով սոուսը, (մոտ. 1 ճ.գ մեկ շրջանակին), դրա վրա շարել մարինացված սոխը, երշիկը, պոմիդորները, ձուն:
Ըստ ճաշակի աղ և պղպեղ անել:
Զարդարել ձիթապտուղով և քերած պանրով:
Եփել ջեռոցում 20 րոպե 180 աստճանով:
Կանաչին ըստ ճաշակի: