Շատ համեղ և շքեղ տորթ «Պանի Վալևսկայա». Փորձելով մեկ անգամ՝ կհիանաք ամբողջ կյանքում (տեսանյութ)
Advertisement 1000 x 90

Շատ համեղ և շքեղ տորթ «Պանի Վալևսկայա». Փորձելով մեկ անգամ՝ կհիանաք ամբողջ կյանքում

Այս շատ համեղ և շքեղ աղանդերը դուր է գալիս բոլորին: «Պանի Վալևսկայան» լեհերի կողմից պաշտելի բեզեով և ընկույզով տորթ է:

«Պանի Վալևսկայայի» կերպարն ամենահարգվածն է Լեհաստանում: Կին, ով որդի է ունեցել Նապոլեոն Բոնապարտի համար, եղել է առաջին գեղեցկուհին լեհական ազնվականության մեջ և ապացուցել է, որ իր հմայքին դիմանա նույնիսկ կայսրը:

Տորթ «Պանի Վալևսկայա»

Բաղադրիչներ՝ փխրուն շերտերի համար

  1. Ալյուր – 300 գ
  2. Կարագ – 200 գ
  3. Ձվի դեղնուց – 4 հատ
  4. Շաքարավազ – 40 գ
  5. Վանիլին – 10 գ
  6. Փխրեցուցիչ – 5 գ

Բաղադրիչներ՝ բեզեի հետ

  1. Ձվի սպիտակուց – 4 հատ
  2. Շաքարի փոշի – 180 գ
  3. Օսլա – 10 գ
  4. Սև հաղարջի ջեմ – 400 գ (կարելի է փոխարինել բալի, սալորի, խնձորի, ծիրանի ջեմով)
  5. Ընկույզ կամ նուշ – 100 գ

Բաղադրիչներ՝ կրեմի համար

  1. Կաթ – 400 գ
  2. Ձու – 2 հատ
  3. Շաքարավազ – 40 գ
  4. Վանիլին – 10 գ
  5. Օսլա – 40 գ
  6. Կարագ – 150 գ

Պատրաստման եղանակը

  1. Այս զարմանահրաշ տորթի պատրաստման ամբողջ գործընթացը կարող եք դիտել տեսանյութում: Շերտերը թխեք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, 10-12 րոպե:
  2. Խմորի շերտերը թխեք ջեմի և բեզեի հետ 150 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, 30-35 րոպե:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը