Այս շատ համեղ և շքեղ աղանդերը դուր է գալիս բոլորին: «Պանի Վալևսկայան» լեհերի կողմից պաշտելի բեզեով և ընկույզով տորթ է:
«Պանի Վալևսկայայի» կերպարն ամենահարգվածն է Լեհաստանում: Կին, ով որդի է ունեցել Նապոլեոն Բոնապարտի համար, եղել է առաջին գեղեցկուհին լեհական ազնվականության մեջ և ապացուցել է, որ իր հմայքին դիմանա նույնիսկ կայսրը:
Տորթ «Պանի Վալևսկայա»
Բաղադրիչներ՝ փխրուն շերտերի համար
- Ալյուր – 300 գ
- Կարագ – 200 գ
- Ձվի դեղնուց – 4 հատ
- Շաքարավազ – 40 գ
- Վանիլին – 10 գ
- Փխրեցուցիչ – 5 գ
Բաղադրիչներ՝ բեզեի հետ
- Ձվի սպիտակուց – 4 հատ
- Շաքարի փոշի – 180 գ
- Օսլա – 10 գ
- Սև հաղարջի ջեմ – 400 գ (կարելի է փոխարինել բալի, սալորի, խնձորի, ծիրանի ջեմով)
- Ընկույզ կամ նուշ – 100 գ
Բաղադրիչներ՝ կրեմի համար
- Կաթ – 400 գ
- Ձու – 2 հատ
- Շաքարավազ – 40 գ
- Վանիլին – 10 գ
- Օսլա – 40 գ
- Կարագ – 150 գ
Պատրաստման եղանակը
- Այս զարմանահրաշ տորթի պատրաստման ամբողջ գործընթացը կարող եք դիտել տեսանյութում: Շերտերը թխեք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, 10-12 րոպե:
- Խմորի շերտերը թխեք ջեմի և բեզեի հետ 150 աստիճան տաքացրած ջեռոցում, 30-35 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը