Եթե ընդեղենը մինչև օգտագործելը թրջեք ջրում, դրանց կեղևն ավելի հեշտ կարող եք մաքրել։ Fithacker.ru կայքը գրում է, որ պետք չէ նույն ջուրն օգտագործել երկրորդ անգամ ընդեղենը թրջելու համար։ Ընդեղենը թրջելու դեպքում դրանք նպաստում են նյութափոխանակությանը, նպաստում վիտամինների և այլ օգտակար նյութերի ներծծմանը։
Ահա թե որքան ժամանակ է հարկավոր թրջել ընդեղենի տարբեր տեսակները մինչև օգտագործելը.
- կտավատի սերմեր՝ 6 ժամ
- քեշյու՝ 6 ժամ
- դդմի սերմեր՝ 7 ժամ
- ընկույզ՝ 8 ժամ
- մայրի ծառի ընկույզ՝ 8 ժամ
- բրոկոլիի սերմեր՝ 8 ժամ
- պեկան տեսակի ընկույզ՝ 8 ժամ
- պնդուկ՝ 8 ժամ
- նուշ՝ 12 ժամ։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց 168.am-ը