Էներգետիկ արժեքը մեկ չափաբաժնում
Կալորիականություն – 776 կկալ
Սպիտակուցներ – 11.2 գ
Ճարպեր – 36.6 գ
Ածխաջրեր – 101.6 գ
Բաղադրիչներ
- Կարագ – 300 գ
- Շաքարավազ – 1/2 բաժակ
- Ալյուր – 4 բաժակ
- Թթվասեր – 5 ճ/գ
- Սոդա – 1/2 թ/գ
- Եփած խտացրած կաթ – 1 բանկա
Պատրաստման եղանակը
- Հալեցնել կարագը (200 գ) և խառնել շաքարավազի հետ: Այս խառնուրդի մեջ ավելացնել թթվասերը: Լավ խառնել, ավելացնել սոդան և ալյուրը:
- Երբ խմորը պատրաստ լինի, անցկացնել մսաղացով և տեղավորել տապակի վրա՝ նախապես պատած թխելու համար նախատեսված թղթով:
- Թխել մինչև ոսկեգույն դառնալը՝ նախապես 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
- Մինչև թխվելը կարելի է պատրաստել կրեմը. մնացած կարագը (100 գ) հարել 1 բանկա խտացրած կաթի հետ:
- Խմորը պատրաստ լինելուց հետո անհրաժեշտ է այն լցնել մեծ ափսեի մեջ և ձեռքով լավ մանրացնել: Լցնել կրեմը և ձեռքերով նորից լավ խառնել:
- Տորթի համար պատրաստել ափսեն: Տորթը հավաքել ձեռքերով՝ լավ սեղմելով և մրջնի բույնի տեսք տալով:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը