Այս տորթը կպայթեցնի համի ընկալիչները և կդառնա յուրաքանչյուր տոնակատարության հիթը
Advertisement 1000 x 90

Այս տորթը կպայթեցնի համի ընկալիչները և կդառնա յուրաքանչյուր տոնակատարության հիթը

Եթե Դուք հոգնել եք սովորական տորթերից, ապա փորձեք պատրաստել այս շատ գեղեցիկ և համեղ «Զեբրը»:

Տորթ «Զեբր»

Բաղադրիչներ

Ալյուր – 400 գ

Շաքարավազ – 220 գ

Փխրեցուցիչ – 1 տուփ

Աղ – 1 պտղունց

Վանիլին – 1 տուփ

Ձու – 4 հատ

Կաթ – 250 մլ

Բուսայուղ – 150 մլ

Սպիտակ, սև և վարդագույն սննդային ներկանյութեր

Սպիտակ և վարդագույն սերուցքային կրեմ

Սև գույնի պոմադկա՝ զարդարելու համար

Պատրաստման եղանակը

Լավ խառնել ալյուրը, շաքարավազը, փխրեցուցիչը և աղը, հետո ավելացնել բուսայուղը և ձվերը: Նորից լավ խառնել: Ավելացնել վանիլինը և կարագը: Խառնել՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը:

Պատրաստի խմորը բաժանել 3 մասի՝ 1 հատ կես և 2 հատ քառորդ հարաբերությամբ: Խմորի մեծ մասին ավելացնել սպիտակ ներկանյութ, մնացած երկուսին՝ սև և վարդագույն:

Հետո սկսել հավաքել խմորը, ինչպես ցուցադրված է տեսանյութում:

Տաքացնել ջեռոցը մինչև 180 աստիճան և թխել տորթը 35-40 րոպե: Սառեցնել բիսկվիթը, կտրել 2 շրջանի:

Հիմա սերուցքային կրեմի օգնությամբ անհրաժեշտ է սպիտակ շերտ անել երկու բիսկվիթների արանքում:

Երբ շերտերը միանան, պետք է անցնել զարդարմանը: Պատել այն սերուցքային կրեմով և սև պոմադկայից շերտեր պատրաստել և զարդարել դրանցով:

Զարդարել տորթը նաև վարդագույն սերուցքային կրեմով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը