Գաղտնիքներ ուզբեկ տատիկից. օգտակար խորհուրդներ անհավանական համեղ ուզբեկական փլավի պատրաստման համար
Advertisement 1000 x 90

Գաղտնիքներ ուզբեկ տատիկից. օգտակար խորհուրդներ անհավանական համեղ ուզբեկական փլավի պատրաստման համար

Բաղադրիչներ

  1. Բրինձ
  2. Սոխ
  3. Գազար
  4. Տավարի միս
  5. Աղ

Պատրաստման եղանակը

Պետք է սկսել սոխից: Սոխը կտրատել կիսալուսնաձև և տապակել բուսայուղի մեջ՝ մինչև ոսկեգույն դառնալը:

Հետո ավելացնել նախօրոք մեծ կտորների կտրատած տավարի միսը:

Մսին և սոխին ավելացնել գազարը: Գազարը պետք է կտրատել մեծ, երկար շերտերի տեսքով: Աղ ցանել և լավ տապակել:

Սոխի, մսի և գազարի վրա այնքան եռացրած ջուր լցնել, որպեսզի այն մի քանի սանտիմետր ծածկի բաղադրիչները: Դրանից հետո ցածր կրակի վրա եփել արգանակը: Ինչքան ավելի երկար այն եփվի, այնքան ավելի համեղ կստացվի փլավը:

Գալիս է ամենակարևոր բաղադրիչի ժամանակը: Բրինձը պետք է լինի պինդ տեսակի և երկարահատիկ: Այն պետք է լավ լվանալ:

Բրինձը լցնելուց առաջ պետք է անպայման փորձել արգանակը: Աղը պետք է մի քիչ շատ լինի, քան սովորական ապուրի մեջ:

Հիմա պետք է ավելացնել բրինձն արգանակի մեջ և վրան նորից եռացրած ջուր լցնել: Ջուրը մի քանի սմ պետք է ծածկի բրինձը: Կրակը մի փոքր բարձրացնել. սպասել՝ մինչև բրինձն ամբողջությամբ քաշի ջուրը:

Երբ ջուրը քաշվում է, կրակը պետք է իջեցնել, կափարիչով ծածկած վիճակում եփել 20 րոպե, անջատել: Խառնել և թողնել այդպես ևս 10 րոպե: Փլավը պատրաստ է:

Բաղադրիչները հստակ չափաբաժիններ չունեն: Կարող եք յուրաքանչյուր բաղադրիչից վերցնել, օրինակ՝ մեկական կգ:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը