Եթե Դուք անընդհատ ուզում եք ինչ-որ բան ուտել, և հիմնականում՝ ինչ-որ քաղցր բան, ապա այս ըմպելիքը փրկություն է: Խոտերից պատրաստված թուրմը, ինչի մասին կգնա խոսքը, կարելի է անվանել ամենաարդյունավետ ըմպելիքը նիհարելու և ախորժակը «նվազեցնելու» համար:
Խոտերով պատրաստված թեյն օրգանիզմից հանում է ավելորդ ամեն ինչ՝ և տոքսինները, և ջուրը, ինչպես նաև օգնում է նորմալացնել մարսողությունը և «նվազեցնում» է ախորժակը: Բոլոր բաղադրիչները բնական են և հեշտ է գտնել ցանկացած դեղատանը:
Տնային պայմաններում պատրաստված՝ նիհարելու համար թեյը պետք է խմել փուլերով. 2 շաբաթ խմել, 2 շաբաթ ընդմիջում անել և նորից կրկնել:
Տնական թեյ՝ նիհարելու համար
Բաղադրիչներ
- Կաղնու կեղև – 50 գ
- Օշինդր – 50 գ
- Հազարաթերթիկ – 50 գ
- Լվածաղիկ – 50 գ
- Դժնիկ – 50 գ
- Եռացրած ջուր – 1 բաժակ
Բաղադրության առանձնահատկությունները
- Կաղնու կեղևը պարունակում է կալցիում, որը նպաստում է նիհարեցմանը:
- Դառը օշինդրն օգնում է այրել ներքին ճարպը, փոքրացնում է ախորժակը, ինչպես նաև ոչնչացնում է օրգանիզմի պարազիտներին:
- Հազարաթերթիկն արագացնում է մարսողության պրոցեսը:
- Լվածաղիկը խթանում է գաղտնի-շարժիչային գործընթացներն աղեստամոքսային տրակտում:
- Դժնիկն ունի թուլացնող հատկություն և օգնում է օրգանիզմից հեռացնել չմարսված կերակուրը:
Պատրաստումը
- Խառնել բոլոր խոտերը և տեղադրել լավ փակվող ապակե բանկայի մեջ:
- Խոտի 1 թ/գ խառնուրդի վրա լցնել 1 բաժակ եռացրած ջուր և թողնել 10 րոպե թրմվելու համար: Այդ նպատակի համար ամենահարմարը թերմոսն է:
- Խմել 1 բաժակ առավոտյան մինչև կերակուր ընդունելը, քանի այն տաք է: Թեյը դառն է, դրա համար խորհուրդ է տրվում խմել այն մի փոքր մեղրով:
- Նախաճաշել՝ թեյը խմելուց կես ժամ անց:
Ինքնուրույն պատրաստելով թեյը՝ Դուք կարող եք վստահ լինել, որ այն չի պարունակում օրգանիզմի համար վնասակար նյութեր:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը