Բաղադրիչներ
Լոլիկ – 6-8 հատ
Բուլղարական պղպեղ – 5 հատ
Սոխ – 2 հատ
Բուսայուղ – 0.5 բաժակ
Շաքարավազ – 2-3 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
Հաստ հատակ ունեցող թավայի մեջ տաքացնել 0.5 բաժակ բուսայուղը և լցնել 2 հատ մանր կտրատած սոխը:
Քանի դեռ սոխը տապակվում է, կեղևազրկել լոլիկները և մանր կտրատել: Ավելացնել լոլիկները սոխին և շարունակել տապակելը: Մի քանի րոպե հետո աղ անել ըստ ճաշակի և ավելացնել մանր կտրատված կծու չիլին, խառնել և ավելացնել երկար կտրատված բուլղարական պղպեղը: Պղպեղները սուզել լոլիկների մեջ և ավելացնել 2-3 թ/գ շաքարավազը: Խառնել, ծածկել կափարիչով և եփել մինչև պղպեղի պատրաստ լինելը:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը