Ֆրանսիական ձևով պատրաստված ելակի ջեմ
Advertisement 1000 x 90

Ֆրանսիական ձևով պատրաստված ելակի ջեմ

Սկսվել է ելակի սեզոնը: Պատրաստեք ելակի թանձր ֆրանսիական ջեմ:

Բաղադրիչներ

Թարմ ելակ – 1 կգ

Շաքարավազ – 0.5 կգ

Պեկտին – 40 գ

Պատրաստման եղանակը

Վերցնել 1 կգ թարմ ելակ, լավ լվանալ, հեռացնել պոչերը:

Բլենդերի մեջ հարել ելակը 0.5 կգ շաքարավազի հետ:

Ստացված խյուսի մեջ ավելացնել 40 գ պեկտին: Նորից լավ խառնել բլենդերի մեջ:

Լցնել կաթսայի մեջ և ցածր կրակի վրա հասցնել եռման աստիճանի: Խառնելով եփել ջեմը մոտ 5 րոպե: Ջեմը պատրաստ է:

Պահպանման համար ստերիլացնել բանկաները և կափարիչները: Լցնել դրանք տաք ջեմով: Թողնել, որ սառչեն սենյակային ջերմաստիճանում:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը