- Մատուցվում է՝ 1 ժամ անց
- Նախն. ժամանակ՝ 30 րոպե
- Պատրաստման ժամանակ՝ 25 րոպե
Բաղադրիչներ
կաթնաշոռ – 400 գր
ձու – 1 հատ
թթվասեր – 2 ճ/գդ
շաքարավազ – 2 ճ/գդ
աղ – 1/8 թ/գդ
փխրեցուցիչ – 1/2 թ/գդ
սոդա – 1/4 թ/գդ
ալյուր – 175 գր
բուսայուղ – տապակելու համար
շաքարի փոշի – վրան ցանելու համար
Պատրաստման եղանակ
Կաթնաշոռը, ձուն, թթվասերն ու շաքարավազը լցնում ենք կաթսայի մեջ:
Գդալով խառնում ենք (հարիչ պետք չէ):
Ավելացնում ենք աղի, սոդայի ու փխրեցուցիչի հետ մաղած ալյուրը և խմոր հունցում:
Խմորը բաժանում ենք 18-20 մասի և թաց ձեռքերով գնդիկներ ձևավորում:
Թաթախում ենք ալյուրի մեջ:
Գնդիկը վերցնում ենք, բութ մատով ու ցուցամատով կենտրոնում անցք բացում:
Զգուշորեն ձգում ենք ու փքաբլիթ ձևավորում:
Փքաբլիթները տապակում ենք բուսայուղով (բուսայուղն այնքան պետք է լինի, որ փքաբլիթները մեջը լողան): Որպես ջերմաստիճանի կողմնորոշիչ պետք է ընդունել 150-160 աստիճանը:
Թխված փքաբլիքները դնում ենք թղթյա անձեռոցիկի վրա, որպեսզ ավելորդ բուսայուղը քամվի: Վերջում վրան շաքարի փոշի ենք ցանում ու մատուցում: