Բազուկ՝ կորեական ձևով
Advertisement 1000 x 90

Բազուկ՝ կորեական ձևով

Բաղադրիչներ

Բազուկ – 500 գ

Սխտոր – 3 ատամիկ

Սոխ – 1 հատ

Համեմի սերմ – 1 թ/գ

Սև աղացած պղպեղ – 0.5 թ/գ

Բուսայուղ – 80 գ

Քացախ (5 տոկոսանոց) – 50 մլ

Աղ – 1.5 թ/գ

Շաքարավազ – 1.5 թ/գ

Պատրաստման եղանակը

Մեկ հատ սոխը մաքրել, լվանալ և մանր կտրատել:

500գ բազուկը մաքրել, լվանալ և մանր, երկար կտրատել: Լցնել թասի մեջ:

Բազուկին ավելացնել 3 մանրացրած սխտորը, 1.5 թ/գ աղը և 1.5 թ/գ շաքարավազը: Ավելացնել 50 մլ քացախը, մի թեթև խառնել և դնել մի կողմ:

Բուսայուղի մեջ տապակել մանր կտրատած սոխը՝ մինչև թափանցիկ դառնալը:

Թավայի մեջ ավելացնել 1 թ/գ մանրացրած համեմի սերմ և 0.5 թ/գ պղպեղ, խառնել:

Սոխը բուսայուղի հետ ավելացնել բազուկին: Խառնել, դնել ծանրության տակ և 12 ժամով ուղարկել սառնարան:

12 ժամ հետո պատրաստի աղցանը կարելի է մատուցել:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը