Բաղադրիչներ
Նարնջի կեղև – 1 հատ
Մեղր – 25 գ
Ցուկատ – 100 գ
Ձվի սպիտակուց – 6 հատ
Շաքարավազ – 400 գ
Նուշ – 500 գ
Ձիթապտղի յուղ – 30 գ
Պատրաստման եղանակը
Նուշի վրա եռացրած ջուր լցնել, թողնել 10 րոպե, որից հետո ջուրը թափել և կեղևազրկել: Կեղևազրկված նուշը լցնել տապակի մեջ և մի փոքր չորացնել կրակի վրա: Չորացրած նուշը վերածել ալյուրի՝ սրճաղացի օգնությամբ:
Բլենդերի օգնությամբ ցուկատը դարձնել միասեռ մածուկ:
Խառնել նուշի ալյուրը, շաքարավազը, ցուկատի մածուկը, նարնջի կեղևը: Ավելացնել մեղրը և ձիթապտղի յուղը: Հետո ավելացնել սպիտակուցները և փափուկ խմոր հունցել:
Ստացված խմորը լցնել հրուշակագործական պարկի մեջ և դրա օգնությամբ թխվածքաբլիթներ ձևավորել պերգամենտով պատված տապակի մեջ: Զարդարել ամբողջական նուշով:
Թխվածքաբլիթները թխել նախապես 160 աստիճան տաքացրած ջեռոցում՝ մոտ 15 րոպե:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը