Հայկական թխվածքաբլիթ «Շաքար-լոխում»
Advertisement 1000 x 90

Հայկական թխվածքաբլիթ «Շաքար-լոխում»

Բաղադրիչները

Ալյուր – 500 գ

Սոդա – 1/4 թ/գ

Շաքարի փոշի – 3/4 բաժակ

Կաթ – 3/4 բաժակ

Զաֆրան – 1/4 թ/գ

Կարագ – 6-8 ճ/գ

Բուսայուղ՝ տապակի համար

Շաքարի փոշի՝ վրան շաղ տալու համար – 1 ճ/գ

Պատրաստման եղանակը

Խորը թասի մեջ տրորել կարագը, ավելացնել շաքարի փոշին և 10-15 րոպե զանգվածը հարել գդալով կամ բահիկով:

Ոչ մեծ չափաբաժիններով ավելացնել կաթը, սոդան և զաֆրանը: Հարել միասին մոտ 10 րոպե:

Աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը և միասեռ խմոր հունցել:

Կտրատել ոչ մեծ մասերի, տալ բատոնիկների տեսք և շարել բուսայուղով պատած տապակի մեջ:

Բատոնիկները մի փոքր սեղմել ձեռքով և դանակով թեք, խորը կտրվածքներ անել:

18-20 րոպե թխել նախապես 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Պատրաստի սառած բատոնիկները բաժանել կտրվածքների տեղերից և մատուցել՝ վրան շաքարի փոշի շաղ տալով:

Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը