Թխվածքաբլիթ անհրապույր տեսքով, բայց շատ համեղ. սա շատ թեթև և համեղ իտալական աղանդեր է: Իտալիայում այս թխվածքաբլիթի մասին ասում են, որ այն ուտում ես-ուտում ես և չես կարողանում հագենալ՝ մինչև ամբողջովին չես ուտում:
Բաղադրիչներ
- Ձվի սպիտակուց – 4 հատ
- Շաքարավազ – 300 գ
- Վանիլին – 10 գ
- Աղ – 1 պտղունց
- Ընկույզ (նուշ, պնդուկ) – 350 գ
Պատրաստման եղանակը
- 350 գ մաքրած ընկույզը դնել ջեռոցը մոտ 5 րոպե, մի փոքր չորացնելու համար: Հանել ջեռոցից և սառեցնել:
- Ընկույզի կեսը սրճաղացի միջոցով դարձնել ալյուր, երկրորդ կեսը կտրատել մեծ կտորների:
- Հարիչի թասի մեջ լցնել 4 սպիտակուցը, ավելացնել 1 պտղունց աղը, հարել միջին արագությամբ, հետո արագությունը հասցնել մաքսիմումի, ավելացնել 10 գ վանիլին և չդադարեցնելով հարելը՝ աստիճանաբար ավելացնել 300 գ շաքարավազը:
- Մերենգայի պատրաստման այս տեսակը կոչվում է ֆրանսիական:
- Ընկույզը լցնել մերենգայի մեջ և խառնել մեկ ուղղությամբ՝ մինչև միասեռ զանգված ստանալը:
- Հրուշակագործական պարկի միջոցով պերգամենտով պատած տապակի վրա թխվածքաբլիթներ ձևավորել: Պետք է ստացվի մոտ 40 հատ:
- Թխել նախապես 150 աստիճան տաքացրած ջեռոցում մոտ 30 րոպե: Պատրաստի թխվածքաբլիթները հանել ջեռոցից, սառեցնել և մատուցել:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը