Բաղադրիչներ
- Բազուկ – 450 գ
- Սոխ – 200 գ
- Տոմատի մածուկ – 50 գ
- Բուսայուղ – 50 գ
- Շաքարավազ – 2 թ/գ
- Աղ – 1.5 թ/գ
- Սև աղացած պղպեղ – 0.5 թ/գ
Պատրաստման եղանակը
- 200 գ սոխը մաքրել, լվանալ և մանր կտրատել:
- 450 գ բազուկը մաքրել, լվանալ և անցկացնել խոշոր քերիչով:
- Կրակի վրա դնել 2 թավա, յուրաքանչյուրի մեջ լցնել 25 գ բուսայուղ: Մեկի մեջ տապակել սոխը, իսկ երկրորդում տապակել բազուկը՝ մինչև փափկելը:
- Տապակած բազուկի մեջ ավելացնել տապակած սոխը, աղը, սև պղպեղը, շաքարավազը և տոմատի մածուկը:
- Ամեն ինչ լավ խառնել, ծածկել կափարիչով, կրակն իջեցնել և եփել մոտ 15 րոպե: Եփելու ընթացքում 1 անգամ խառնել:
- 15 րոպե անց խառնել ևս մեկ անգամ, հանգցնել կրակը և մատուցել տաք վիճակում:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը