Կանաչ լոլիկը վրացական ձևով
Advertisement 1000 x 90

Կանաչ լոլիկը վրացական ձևով

Կանաչ լոլիկը վրացական ձևով. հրաշալի բաղադրատոմս է:

Լոլիկի մարինադը պատրաստում ենք հայտնի ձևով, եռացող ջրի մեջ լցնելով աղ և շաքար, կրակից հանելով ու ավելացնելով քացախ:

Ապա՝ տաք-տաք լցնել նախօրոք պատրաստած ապակե տարաների մեջ:

Կանաչ լոլիկը վրացական ձևով կարելի է պատրաստել ոչ թե լցնելով լոլիկները տարաների մեջ, այլ դասավորելով լցոնած լոլիկները՝ ծածկել պոլիէթիլենային թաղանթով, դնել ճնշման տակ:

Պահել մութ տեղում, որ մնա մի քանի շաբաթ:

Այս դեպքում լոլիկները կթթվեն սեփական հյութի մեջ:

3կգ լոլիկին ավելացնում ենք 200գ աղ (առանց շաքարի ու քացախի), մնացածը ավելացնում ըստ բաղադրատոմսի: Ամեն 3 օրը մեկ պետք է ստուգել և վերադասավորել, որպեսզի բոլորը հավասարապես լինեն աղաջրի մեջ:

Արդյունքում կստացվի հիանալի խավարտ աղի ուտեստների սիրահարների համար: Հաջողություն և բարի ախորժակ:

Բաղադրիչներ

  • լոլիկ — 5 կգ
  • սխտոր— 2-3 հատ(գլուխ)
  • բուլղարական պղպեղ— 2 հատ
  • նեխուրի տերեևներ— 1 փունջ
  • մաղադանոս, սամիթ — 1 փունջ
  • ռեհան, համեմ — 1 փունջ
  • կծու պղպեղ— 2 հատ
  • ջուր — 1 լիտր (մարինադ)
  • աղ — 2 ճ. գդալ (մարինադ)
  • շաքար — 1 թեյի գդալ (մարինադ)
  • քացախ 9% — 1 թեյի գդալ (մարինադ)

Լոլիկները լվալ, դանակով ճեղքել, թողնել տաք ջրում 25 րոպե:

original

Կանաչին լվալ, սխտորը մաքրել, պղպեղը ազատել սերմերից:

original-1

Կանաչին, սխտորը և պղպեղը մանրացնել հարիչով:

original-2

Լոլիկները լցոնել մանրացրած խյուսով:

original-3

Լոլիկները դասավորել ապակե տարայի մեջ:

original-4

Ավելացնել մարինադը:

original-5

Տարաները ստերիլիզացնել եռացրած ջրում՝ 25 րոպե:

original-6

Պահածոյացնել և պահել նկուղում: