Բաղադրիչներ
1. Հաց – 2 կտոր
2. Ձու – 2 հատ
3. Հավի փափկամիս կամ խոզապուխտ – 100 գ
4. Սոխ – 50 գ
5. Մայոնեզ – 2 ճ/գ
6. Մանանեխ – 1 ճ/գ
7. Սամիթ – 5 գ
8. Աղ, սև պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
1. Ջեռոցը տաքացնել մինչև 200 աստիճան: Հացի շերտերից փափուկ հատվածը հեռացնել՝ թողնելով սրտի հետք:
2. Հացերը դնել տապակին, կենտոնում ձու կոտրել:
3. Վրան մանր կտրատած խոզապուխտ և սոխ լցնել:
4. Հացերը պատել բուսայուղով և դնել ջեռոցը 15 րոպե:
5. Մանանեխը, մայոնեզը և սամիթը խառնել, մատուցել սոուսի փոխարեն:
Պատրաստեց Անի Գաբուզյանը
168.am