Ինչպես պատրաստել սխտորով մեղր՝ շնչուղիների հիվանդությունների դեմ պայքարելու համար
Advertisement 1000 x 90

Ինչպես պատրաստել սխտորով մեղր՝ շնչուղիների հիվանդությունների դեմ պայքարելու համար

Սխտորով մեղրն ամենաարդյունավետ միջոցներից մեկն է ռեսպիրատոր հիվանդությունների դեմ պայքարում։ Շնչուղիների հիվանդությունները շատ տարածված են, հատկապես՝ աշնան և ձմռան ամիսներին։ Դրանք կապված են ցածր իմուն համակարգի հետ։ Հիվանդանալ կարող է յուրաքանչյուրը, բայց առավել հաճախ հիվանդանում են մինչև հինգ տարեկան անձինք և մեծահասակները։ Դեպքերի մեծամասնությունում այս հիվանդությունները կապված են տարբեր վիրուսների և բակտերիաների հետ։ Արդյունքում՝ շնչառության հետ դժվարություններ են առաջանում և մի շարք այլ նշաններ, որոնց արդյունքում մենք մեզ հիվանդ ենք զգում։ Steptohealth.ru կայքը գրում է, որ այս խնդիրներից յուրաքանչյուրն առանձին լուծումներ է պահանջում, սակայն գոյություն ունեն բնական միջոցներ, որոնք կարող են օգտակար լինել բոլոր դեպքերում։ Այս բնական միջոցը պատրաստվում է մեղրից և սխտորից։ Այս միացությունը մաքրում է շնչուղիները և ամրացնում օրգանիզմի պաշտպանողական հատկությունները՝ նպաստելով արագ լավացմանը։

Սխտորն ամենահայտնի մթերքներից է, որն օգտագործվում է ոչ միայն խոհանոցում, այլև բուժման նպատակով։ Այն օգնում է մի շարք խնդիրների դեպքում, այդ թվում՝ շնչուղիների հիվանդությունների։ Այն հակաբորբոքային հատկություններ ունի և օգնում է ազատվել կոկորդի ցավից, սինուսիտից և այլ նշաններից, որոնք առաջանում են թոքերի հետ տարբեր խնդիրների պատճառով։ Սխտորը հայտնի է՝ որպես ուժեղ հակաօքսիդանտ։ Այն կարող է մի քանի անգամ ավելի արդյունավետ լինել, քան քիմիական միջոցները, որոնք նախատեսված են նույն նպատակների համար։

Սխտորն օգտագործվում  է մի շարք դեպքերում.

  • հազ
  • ասթմա
  • բրոնխիտ
  • տուբերկուլյոզ
  • գրիպ և մրսածություն
  • ալերգիա։

Այն մի շարք օգտագոր նյութերի աղբյուր է, մասնավորապես.

  • սննդային մանրաթելեր
  • շաքար
  • սպիտակուց
  • վիտամիններ (A, C, E)
  • հանքանյութեր (կալցիում, երկաթ, կալիում, մագնեզիում)։

Մեղրն ավանդական բժշկության անբաժանելի մասն է կազմում և օրգանիզմի համար մի շարք օգտակար հատկություններ ունի։ Մեղրն էներգետիկ բարձր արժեք ունի, ինչը պայմանավորված է դրանում մեծ քանակի շաքարի պարունակությամբ։ Այն հակաօքսիդանտների և հակաբիոտիկների աղբյուր է, որոնք պաշտպանում են թոքերի և ողջ շնչառական համակարգի առողջությունը։ Այն օրգանիզմն ապահովում է.

  • վիտամիններով (C և B խմբի)
  • ֆոլաթթվով
  • ֆոսֆորի թթվով
  • հանքանյութերով (ֆոսֆոր, կալցիում, մագնեզիում, երկաթ)։

Բաղադրիչներ

  • 3 սոխ
  • 1 բաժակ բնական մեղր (335 գրամ)

Պատրաստման եղանակը

  • Մաքրեք սխտորը և բաժանեք մասերի, լցրեք դրանք ապակե տարայի մեջ։
  • Սխտորի վրա լցրեք մեղրը, իսկ ամանը դրեք սառը տեղում, որտեղ դրա վրա լույս չի ընկնի։
  • Թողեք մեկ շաբաթ։
  • Պրոֆիլակտիկ նպատակներով ամեն առավոտ քաղցած վիճակում մեկ թեյի գդալ ընդունեք։
  • Բուժման նպատակով օգտագործելու դեպքում մի փոքր ավելացրեք չափաբաժինը, սակայն օրվա ընթացքում 5 ճաշի գդալը մի անցեք։

Նյութը հրապարակման պատրաստեց 168.am-ը