Սոխի այս տեսակն առողջության համար բազմաթիվ առավելություններ ունի: Առաջինը, որ պետք է իմանալ, այն է, որ այն պետք է միշտ հում վիճակում ուտել: Բարձր ջերմաստիճանը նվազեցնում է նրա առավելությունների քանակը: Եվ այսպես՝
- Մանուշակագույն սոխը կանխարգելում է քաղցկեղի զարգացումը: Այն հարուստ է ծծմբական միացություններով, որոնք օրգանիզմը պաշտպանում են ուռուցքների և քաղցկեղի տարբեր տեսակների զարգացումից: Այս միացությունները նաև ոչնչացնում են միզասեռական համակարգի վրա գրոհող բակտերիաներին:
- Գերազանց միջոց է շաքարախտի դեպքում: Հում սոխը և հատկապես նրա մանուշակագույն տեսակը խթանում է ինսուլինի արտադրությունը: Այդ պատճառով էլ, եթե դուք շաքարախտ ունեք, ավելի շատ հում մանուշակագույն սոխ կերեք:
- Վերացնում է փորկապությունը: Մանուշակագույն սոխը հարուստ է մանրաթելերով, և այդ պատճառով էլ այդպես լավ են փորկապության հարցերը լուծում: Մանուշակագույն սոխի մանրաթելերն աղիներից հանում են թույները:
- Կոկորդի ցավ: Մանուշակագույն սոխը բնական հզոր հակաբիոտիկ է: Այդպիսով նրա հյութը հաճախ օգտագործվում է ինֆեկցիաների և կոկորդի բորբոքման բուժման մեջ և անսպասելի արագ արդյունքներ է գրանցում:
1 ճաշի գդալ մանուշակագույն սոխի հյութը խառնեք 1 ճաշի գդալ մեղրի հետ և օգտագործեք օրական մեկ անգամ մրսածությունը, գրիպը, հարբուխն ու տարատեսակ ինֆեկցիաներն ու վարակները կանխելու համար: Եթե արդեն հիվանդ եք, խորհուրդ է տրվում այս խառնուրդից օրական 4-5 անգամ մեկական թեյի գդալ խմել մինչև առողջանալը:
- Քթային արյունահոսություններ: Եթե հաճախ եք ունենում քթային արյունահոսություն, ապա մանուշակագույն սոխը կարող է դառնալ այդ խնդրի լուծումը: Մանուշակագույն սոխը երկու կես անել ու շնչել հոտը: Շատերն ասում են, որ դա օգնում է կանգնեցնել արյունահոսությունը:
- Պաշտպանեք ու ամրապնդեք սիրտը: Սոխն ընդհանրապես, և հատկապես՝ մանուշակագույն սոխը կպաշտպանի սրտի իշեմիկ հիվանդությունից և կկարգավորի արյան Ճնշումը: Պարզապես այն ավելացրեք աղցանների ու այլ ճաշատեսակների մեջ:
- Կարգավորում է խոլեստերինը: Հում մանուշակագույն սոխը հավասարակշռում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը և նվազեցնում վատ խոլեստերինի մակարդակը:
Նյութը հրապարակման պատրաստեց Սոֆա Պետրոսյանը