Fithacker.ru կայքը գրում է, որ սմբուկը բազմաթիվ օգտակար հատկություններ ունի, որոնց մասին գիտեն քչերը։
Վերահսկում է դիաբետը։ Սմբուկը մեծ քանակով բջջանյութ է պարունակում և քիչ ածխաջրեր։ Այս պատճառով էլ այն շատ օգտակար է արյան մեջ շաքարի մակարդակը կարգավորելու համար, ինչպես նաև օգնում է կարգավորել գլյուկոզայի կլանումը։
Օգտակար է ուղեղի համար։ Սմբուկը սննդարար նյութեր է պարունակում, որոնք պաշտպանում են ուղեղը վնասումից, հեշտացնում հաղորդագրությունների փոխանցումը մի մասից մյուսին՝ այդ կերպ պաշտպանելով ուղեղի ֆունկցիան։
Քաշի կորուստ։ Սմբուկը մեծ քանակով ջուր է պարունակում և քիչ կալորիաներ։ Սա հրաշալի մթերք է բոլոր նրանց համար, ովքեր հետևում են առողջ սնվելու կանոններին և ցանկանում են ազատվել ավելորդ քաշից։
Հակաբակտերիալ հատկություններ։ Սմբուկը վիտամին C է պարունակում, որն արդյունավետ միջոց է հակավիրուսային և հակաբակտերիալ թերապիայի համար։
Օգնում է թողնել ծխելը։ Սմբուկը փոքր քանակով նիկոտին է պարունակում, ինչն օգնում է նրանց, ովքեր ցանկանում են թողնել ծխելը։
Նյութը հրապարակման պատրաստեց 168.am-ը