Բժիշկները լռում են այս մասին․ 7 մթերքներ, որոնք մաքրում են օրգանիզմը՝ ցանկացած այլ դեղամիջոցներից ավելի լավ (լուսանկարներ)
Advertisement 1000 x 90

Բժիշկները լռում են այս մասին․ 7 մթերքներ, որոնք մաքրում են օրգանիզմը՝ ցանկացած այլ դեղամիջոցներից ավելի լավ

Հարկավոր է մտածել և ուշադրություն դարձնել սովորական մթերքներին, որոնք մաքրում են օրգանիզմը ավելի լավ, քան ցանկացած դեղամիջոցները, ինչպես նաև անվտանգ են առողջության համար։

Ահա թե ինչո՞վ պետք է սնվեք, որպեսզի ավելի լավ մաքրեք օրգանիզմը։

Կաղամբ

Կաղամբը իր մեջ պարունակում է շատ սննդարար մանրաթելեր, որոնք կապում են ծանր մետաղները և տոքսիները և հեռացնում են աղիքներից։ Ինչպես նաև կաղամբը պարունակում է օրգանիկ թթուներ, որոնք դրական ազդեցություն ունեն մարսողության վրա և կայունացնում են միկրոֆլորանը։ Սա դեռ ամենը չէ։ Այն պարունակում է շատ քիչ հանդիպող վիտամին U, որը «սպանում» է վտանգավոր նյութերը և մեծ դեր է խաղում վիտամինների սինթեզում։

Ինչպե՞ս օգտագործել։ Կարելի է թարմ կամ թթու վիճակում, կամ անգամ հյութի տեսքով։

Կարմիր ճակնդեղ

Կարմիր ճակնդեղը՝ օրգանիզմի համար մեկ մաքրող միջոցն է։ Առաջին հերթին ճակնդեղի բաղադրության մեջ կա՝ ցելյուլոզա (սննդային թելիկներ), պղինձ, ֆոսֆոր, վիտամին C և մի ամբողջ շարք օգտակար թթուներ, որոնք բարելավվում են մարսողությունը և սպանում աղիքներում գտնվող փտող բջիջները։ Բացի այդ ճակնդեղի մեջ կա «բետային», որը օգնում է լյարդին ազատվել տոքսիներից։ Ինչպես նաև ճակնդեղը ունակ է երիտասարդացնել օրգանիզմը, շնորհիվ իր ֆոլաթթուների։

Ինչպե՞ս օգտագործել։ Եփած, կարելի է բորշի մեջ, կամ աղցանների, հյութի տեսքով։

Սխտոր

Ավելի քան 400 օգտակար նյութեր կան ընդամենը 1 սխտորի մեջ։ Այդ նյութերը մաքրում են անոթները, նվազեցնում են արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը և վերացնում են ուղեղի քաղցկեղի պատճառները։ Սխտորի մեջ պարունակող նյութերը վերացնում են ստամոքսի խոցի պատճառը՝ հելիկոբակտերը։ Վերացնում է ճիճուները և թոքախտը։

Ինչպե՞ս օգտագործել։  Ավելի լավ է թարմ կամ մանրացրած վիճակում։

Սոխ

Սոխի մեջ ամենակարևորը՝ ֆիտոնսիդներն են, որոնք պահպանվում են եթերային յուղերում։ Ֆիտոնսիդները մեկ վայրկյանում վերացնում են բակտերիաների մեծամասնությունը։ Ինչպես նաև, սոխը օգնում է բարելավվել մարսողությունը և յուրացնել սննդարար նյութերը և անգամ բարելավվում է ախորժակը ։ Սոխը նաև պարունակում է մեծ քանակությամբ ծծումբ, որը վերացնում է «բոլոր վտանգները»։

Ինչպե՞ս օգտագործել։ Սովորաբար թարմ վիճակում, կամ աղցանում։

Խնձոր

Խնձորները կայունացնում են մարսողական համակագրի աշխատանքը, շնորհիվ պեկտինի և մանրաթելերի, որոնք «կապում» են տոքսիները։ Խնձորը բարելավվում է ախորժակը, օգնում է ստամոքսահյութի արտադրանքին, վերացնում է փորկապությունը։ Ինչպես նաև, խնձորները վերացնում են A գրիպի վարակիակիրները և դիզենտերիան։

Ինչպե՞ս օգտագործել։ Սովորաբար այն օգտագործում են թարմ վիճակում և միմիայն կեղևով, նաև հնարավոր է հյութի տեսքով, կամ քերած վիճակում։

Ավոկադո

Շատերը ցավող չգիտեն այս «հարավային» մրգի օգտակարության մասին։ Ավոկադոն իր մեջ պարունակում է մի հրաշալի նյութ՝ «գլուտաթիոն», որը կանխում է բազմաթիվ վտանգներ։ Ինչպես նաև ավոկադոն, կարգավորում է արյան մեջ խոլեստերինի մակարդակը։

Ինչպե՞ս օգտագործել։ Սովորաբար այն ուտում են թարմ վիճակում, որպես չոր միրգ, կամ օգտագործում են որպես յուղ։

Լորամիրգ

Լորամիրգը, հնարավոր է ամենաուժեղ բնական հակաբիոտիկ և հակավիրուսային միջոցն է։ Լորամիրգը մաքրում է միզապարկը վտանգավոր բակտերիաներից։ Ինչպես նաև լորամիրգը օգնում է պայքարել քաղկեղածին բջիջների դեմ, նաև մաքրում է թրոմբերը։

Ինչպե՞ս օգտագործել։  Լորամիրգը ուտում են թարմ վիճակում շաքարով կամ օգտագործում են հյութի տեսքով։

hayinfo.net