Fithacker.ru կայքը գրում է, որ, եթե երբեք չեք լսել մորինգա ծառի մասին, ապա պետք է իմանաք, որ սա աշխարհում ամենաօգտակար ծառերից մեկն է։ Այն վիտամին C-ի, սպիտակուցների, ճարպերի, կալիումի, երկաթի և այլ կարևոր նյութերի աղբյուր է։ Նրա արմատը, տերևները, ծաղիկներն օգտագործվում են՝ որպես սննդային հավելում, ինչպես նաև՝ մաշկի համար նախատեսված խնամքի միջոցների և կոսմետիկ միջոցների պատրաստման ընթացքում։
Այս ծառի 100 գրամ տերևները պարունակում են
- 25 անգամ շատ երկաթ, քան սպանախը
- 12 անգամ շատ վիտամին C, քան նարինջը
- 17 անգամ շատ կալցիում, քան կաթը
- 10 անգամ շատ վիտամին A, քան գազարը
- 9 անգամ շատ սպիտակուց, քան յոգուրտը
- 15 անգամ շատ կալիում, քան բանանը
Ծառը պարունակում է քիմիական միացություններ, որոնք ամրացնում են իմունիտետը, պայքարում սրտի հիվանդությունների, աթերոսկլերոզի դեմ, ինչպես նաև հակավիրուսային, հակաօքսիդանտային և ուռուցքները ճնշող հատկություններ ունեն։ Շնորհիվ բջջանյութի մեծ քանակի՝ այն մաքրում է աղիները ճարպոտ մթերքից առաջացող ավելորդ վնասակար նյութերից։
Կարգավորում է վահանաձև գեղձի աշխատանքը։ Պայքարում է բակտերիաների դեմ, որոնք գաստրիտի, խոցի և որովայնի քաղցկեղի առաջացման պատճառ են դառնում։ Տերևները պարունակում են ամինաթթուներ, հանքանյութեր և վիտամիններ։