Տանձի օգտակար հատկանիշները
Advertisement 1000 x 90

Տանձի օգտակար հատկանիշները

Մասնագետները խորհուրդ են տալիս հաճախ  ուտել տանձ: Եվ բոլորովին  պատահական չէ, որ հին հույն էպոսագիր, բանաստեղծ Հոմերոսն այն անվանել է «Աստվածների պարգև»:

Տանձն  առաջատար հորիզոնական է զբաղեցնում ամենասննդարար մրգերի ցանկում:

Տանձն օգտակար է սրտի համար

Սրտային հիվանդություններն աշխարհում մահացության դեպքերի պատճառների առաջատարն են: Ըստ healthyfoodstar.com-ի՝ օրական ընդամենը մեկ տանձը կարող է պաշտպանել ձեզ սրտի կաթվածից: Տանձը հարուստ է մանրաթելերով, որոնք օգնում են սրտին ավելի լավ աշխատել: Բացի այդ, տանձը նաև իջեցնում է արյան ճնշումը և կարգավորում խոլեստերինի մակարդակը:

Տանձը դրական ազդեցություն ունի ուղեղի վրա

Կես տանձը  պարունակում է պղնձի օրական անհրաժեշտ քանակության 15%-ը: Այս հանքանյութը պահպանում է նյարդային համակարգի առողջությունը, ինչը նույնպես ամրացնում է մտավոր կարողությունները: Տանձը ֆրուկտոզայի և գլյուկոզայի հրաշալի աղբյուր է, որն օգնում է պահպանել էներգիան ամբողջ օրվա ընթացքում:

Կարգավորում է շաքարախտը

Տանձն ունի ցածր գլիկեմիկ ինդեքս, այսպիսով, այն կանխարգելում է արյան մեջ շաքարի մակարդակի բարձրացումը և կարգավորում  գլյուկոզան: Հրաշալի է մարմնի քաշը կարգավորելու համար, քանի որ շատ քիչ կալորիաներ ունի և հարուստ է սննդարար տարրերով, որոնք արագացնում են ավելորդ քաշից ազատվելու գործընթացը և լավացնում իմունիտետը:

Հրաշալի է աչքերի համար

Տանձը պարունակում է հակաօքսիդանտներ և վիտամիններ, այդ պատճառով աչքերը պաշտպանող ամենահզոր մրգերի առաջատարն է: Որոշ հետազոտություններ ցույց են տվել, որ տանձը նվազեցնում է մկանային դեգրադացիայի ռիսկը:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Հարությունյանը