Որքան հնարավոր է՝ շատ վարունգ կերեք
Advertisement 1000 x 90

Որքան հնարավոր է՝ շատ վարունգ կերեք

Ըստ healthyfoodhouse.com-ի՝ գիտականորեն ապացուցված է, որ վարունգի մեջ առկա բաղադրիչներն օգնում են պայքարել քաղցկեղի մի քանի տեսակների դեմ:  Ավելին, վարունգը ջրով է սնուցում մարմինը՝ վերացնելով տոքսինները և լավացնելով մաշկն ու մազերը:

Առողջ մարսողական համակարգ

Վարունգի կանոնավոր օգտագործման դեպքում կլավացնեք ընդհանուր առողջությունը: Այն հարուստ է  մանրաթելերով և ջրով, այնպես որ, վարունգը հրաշալի կերպով օգնում է այրել ավելորդ ճարպերը, ինչպես նաև օգնում է ազատվել տոքսիններից:

Նվազեցնում է ցելյուլիտը

Մեծ քանակությամբ ջուրը կարևոր է  հատկապես այն դեպքում, երբ ավելորդ քաշի խնդիրեր ունեք, և, քանի որ վարունգը մեծ քանակությամբ ջուր է պարունակում, ապա, կանոնավոր օգտագործման դեպքում, օրգանիզմից կարող եք  դուրս բերել թունավոր հեղուկները:  Դրա շնորհիվ՝ վարունգն օգնում է նաև երիկամների քարերը բուժելու հարցում:

Մեծ քանակությամբ վիտամին B է պարունակում

Վարունգը հարուստ է վիտամին B-ով, որն անհրաժեշտ է մեր օրգանիզմին:

Կանխարգելում է տարբեր հիվանդություններ

Վարունգն օգնում է  շաքարախտի դեպքում, կագավորում է արյան ճնշումն ու խոլեստերինի մակարդակը: Վարունգի մեջ առկա կալիումն անհրաժեշտ է արյան ճնշումը կարգավորելու համար: Վարունգի հյութը հարուստ է այն հորմոնով, որն օգնում է կարգավորել ինսուլինը:

Մազերի և մաշկի լավացում

Վարունգն անհրաժեշտ է մազերի և մաշկի առողջության համար, քանի որ պարունակում է սուլֆատ և սիլիկոն: Մաշկը մաքրելու համար կարող եք վարունգը կտրատել շրջանակներով և դնել դեմքին:

Վերացնում է բերանի տհաճ հոտը

Այս համեղ բանջարեղենն օգնում է նրանց, ովքեր տառապում են բերանի տհաճ հոտի պատճառով: Վարունգն ունի հզոր հակաբակտերիալ հատկանիշներ, որոնք սպանում են տհաճ հոտ առաջացնող բակտերիաները:

Նյութը հրապարակման պատրաստեց Լիլիթ Հարությունյանը